Andros Vişne Reçelli Brownie Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet Yumurta
- 1,5 su bardağı Şeker
- 1,5 su bardağı Süt
- 1 su bardağı Sıvıyağ
- 1 paket Kakao
- 1 paket Vanilya
- 1 paket Kabartma Tozu
- 2 su bardağı Un
- İçi için: Andros Vişne reçeli
- Üzeri için: Ceviz, fındık vs.
Hazırlanışı:
* Yumurta ve şeker çırpılır.
* Daha sonra süt, sıvı yağ ve kakao eklenilerek çırpılmaya devam edilir.
* Elde edilen karışımdan bir su bardağı keklerin üzerine dökülmek için ayrılır.
* Daha sonra un, vanilya ve kabartma tozu eklenir ve çırpılır.
* Kek kalıplarının içine yaklaşık bir buçuk kaşık koyulur ve vişne reçeli eklenir tekrar bir buçuk kaşık kadar elde edilen karışımdan koyulur.
* Andros Vişne Reçelini ortasına dökün ve karışım bitene kadar aynı işleme devam edin.
* 170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir.
* Kekler piştikten sonra ayırdığımız bir bardak karışımı yarım su bardağı süt ile azıcık kaynatıyoruz. Kekler çok soğumadan üzerlerine döküyoruz. İsteğe bağlı üzerine ceviz, fındık vs. koyabilirsiniz.
Afiyet olsun.