Andros Kayısı Reçelli Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı Margarin veya Tereyağı
- 3 silme yemek kaşığı Pudra Şekeri
- 1 adet Yumurta
- 1 paket Vanilya
- Yarım paket Kabartma Tozu
- Biraz Limon Suyu
- Yeterince Un
- 2 veya 3 yemek kaşığı Andros Kayısı Reçeli
- Üzeri için pudra şekeri
Hazırlanışı:
* Yağı ve pudra şekerini karıştırın iyice ezdirin.
* Sonra diğer malzemeleri katıp yoğurun çok yumuşak olmayan bir hamur yapın.
* Hamur yumaklarını istediğiniz büyüklükte koparıp elinizle yuvarlayın.
* Elinizle açın ortasına Andros Kayısı Reçelini koyup dışına taşmayacak şekilde kapatın kapattığınız kısmı alta gelecek halde bırakın hepsini yapıp fırını açın 180 derece fırında biraz beyaz halde pişirin. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun.