Andros Şeftali Reçelli Kek Tarifi
Malzemeler:
Keki için:
- 3 adet Yumurta
- 1 su bardağı Şeker
- 1/2 su bardağı Sıvıyağ
- 1 su bardağı Süt
- 3 su bardağı Un
- 1 paket Kabartma Tozu
- 1 paket Vanilya
Sosu için:
- 1 kase Andros Şeftali Reçeli
- 2 su bardağı Su
- 2 yemek kaşığı
- Mısır Nişastası
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı Hindistan Cevizi
Hazırlanışı:
* Fırını önceden ısıtın ve keki çırpacağınız kabı hazırlayın. Yumurtaları şekerle çırpın, daha sonra diğer sıvı malzemeleri katıp mikser yardımıyla 4-5 dakika çırpın. Sonrasında un ve kabartma tozu, vanilya ekleyip tekrar mikserle çırpın. Akıcı bir kıvam aldığında kek kalıbınızı yağlayıp un serpin ve karışımı orantılı bir şekilde kalıba aktarın. Önceden ısınmış 170 derece fırında 35- 40 dakika pişirin.
* Kek pişerken sosu hazırlayın. Andros Şeftali Reçelini yarım çay bardağı suyla sulandırıp rondodan geçirin. Sos tenceresine alıp içerisine 2 su bardağı su ve 2 yemek kaşığı nişasta ekleyip kaynatın. Kaynayana kadar karıştırın ve ne çok sulu ne de çok katı bir kıvama gelmesini sağlayın. 2 yemek kaşığı nişasta ölçüsü tam kıvamında geliyor.
* Sosu bir kenara alın ve hafif ılındırın. Çok sıcak olmadan fırından alıp ılındırdığınız kekin üzerine dökün. Üzerini hindistan cevizi ve şeftali dilimleri ile süsleyin. Keki buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun.